Ga naar de homepage van Rijndorp Klimaat B.V.
disclaimer | © Rijndorp Klimaat B.V.
Koel/vries/ventilatie IJsboerderij

In de geheel nieuwe ijsboerderij "Weipoorts IJS" heeft Rijndorp de gehele koel-, vries- en ventilatie installatie verzorgd.

IJsbeoerderij

IMG_9312

Op de begane grond, in de ijsmakerij is een nieuwe grote vriescel geplaatst, inclusief verlichting en stellingen.

Tevens wordt de ijsmakerij/werkruimte voorzien van een tochtvrij luchtverdeel systeem. De lucht wordt in de ruimte aangezogen en in 4 richtingen langs het plafond uitgeblazen.

In het restaurant wordt een airconditioner geplaatst welke middels een bouwkundig kanaal en 10 stuks instelbare lucht uitblaasroosters, de ruimte kan koelen en verwarmen.

In de dames- heren- en MIVA toilet wordt een ventilatiesysteem aangebracht.

De ijsvitrine wordt in de bestaande ruimte gedemonteerd en opnieuw aangesloten middels nieuwe koelleidingen in het nieuwe restaurantijsboerderij.

Op de 1e verdieping in het appartement installeren wij een ventilatiesysteem voor de keuken, badkamer en toilet.

Tevens installeren we een airconditioner met totaal 3 binnendelen, in de woonkamer/keuken en de 2 slaapkamers.

In de kelder is een centrale opstelplaats van alle buitenunits geplaatst, de (warme)lucht wordt continue afgezogen middels 2 stuks ventilatieboxen welke de lucht aanzuigen en afvoeren van- en naar buiten.

In de kelder staan de buitenunits van de vriescel, ijsvitrine, ijsbewerkingsruimte, koel/verwarming restaurant en de airconditioning van het appartement op de 1e verdieping.

De airconditioners zijn voorzien van een toerengeregelde compressor. Dit houdt in dat de geleverde capaciteit exact wordt afgestemd op de benodigde capaciteit. Hierdoor hoeft de unit niet frequent in- en uit te schakelen.
Dit geeft een aanzienlijke verbetering van het comfort, en het energieverbruik wordt door deze regeling beduidend lager.