Ga naar de homepage van Rijndorp Klimaat B.V.
disclaimer | © Rijndorp Klimaat B.V.
Zonnepanelen sportver. 96 stuks

Rijndorp Klimaat Elektro heeft opdracht gekregen van een lokale sportvereniging voor het aanbrengen van een complete zonnepanelen installatie.

Aangezien het energieverbruik van de vereniging erg hoog is en het te gebruiken dakvlak beperkt hebben we in overleg bewust gekozen voor een oost-west opstelling.

Een oost-west opstelling is ideaal, hierdoor is er geen schaduwval van andere zonnepanelen of vrije ruimte nodig zoals bij een zuid georiënteerde opstelling.

Een bijkomend voordeel is, dat de gemiddelde ballast per zonnepaneel aanzienlijk lager ligt dan bij andere opstellingen. Tevens is er minder montage materiaal benodigd, waardoor de installatie voordeliger wordt.

Bij een oost-west georiënteerde opstelling is de piek van opwekking  midden op de dag iets lager en zal voor- en na de piek de energieopwekking weer hoger zijn dan bij een zuid georiënteerde opstelling.

De energieopwekking begint in de ochtend eerder en gaat eind van de dag langer door. Dus er wordt verspreidt over de dag meer direct zelf opgewekte energie gebruikt en dus minder terug geleverd, dit gaat in de toekomst met saldering een extra voordeel opleveren.

De gehele installatie is uitgerust met SolarEdge optimizers waardoor alle zonnepanelen onafhankelijk van elkaar de enrgieopwekken.
Tevens kunt u elk zonnepaneel apart monitoren. Indien er vervuiling is op 1 van de zonnepanelen heeft dit geen nadelig effect op de rest van de installatie.

Zonnepanelen sportaccommodatie

Omvormer SE